Dränering Örebro

Din expert på dränering i Örebro

Nätterlund Entreprenad är en entreprenadfirma i Örebro med dränering och andra markarbeten som en av våra specialiteter. Vi kan skydda grunden på ditt hus eller fastighet – anlitar du för dränering i Örebro så kan du vara säker att ditt hus står säkert.

Välkommen att kontakta oss redan idag så återkommer vi så snart som möjligt med ett offertförslag.

Telefon: 0763-362028

E-post: [email protected] 

Det enkla och trygga alternativet

Nätterlund Entreprenad har som ambition att vara det enkla alternativet när du ska välja bygg- och markentreprenör. Vi har lång erfarenhet av många aspekter av branschen och ser därför stora möjligheter att förändra den till det bättre. Med ett starkt fokus på tydlig och rak kommunikation och nära relationer med kunden skapar vi en enklare vardag när vi genomför ett bygg- eller markprojekt.

Vi är det rätta alternativet oavsett om du vill dränera om husgrunden, gjuta en platta på marken till uterummet eller anlägga marksten vid garageuppfarten.

dränering örebro

Full service inom markarbeten och bygg

Vid sidan av dränering och andra markarbeten så är vi ett fullserviceföretag inom bygg och hantverk. Badrums- och köksrenoveringar, takläggning, snickerier, golv, måleriarbeten med mera – hos oss kan du få den hantverkshjälp du behöver.

På Nätterlund Entreprenad har vi lång vana av dränering och vi arbetar på ett effektivt sätt. Vi har de maskiner som behövs i kombination med vår höga kompetens så blir en dränering som vi utför både säker och prisvärd.

ROT-avdragsgill dränering i Örebro

Dräneringsarbeten är dessutom skatteavdragsgilla med ROT-avdraget vilket innebär att du kan anlita oss och dra av 30 procent av den totala arbetskostnaden på deklarationen. ROT-avdraget är personligt och taket ligger på 50 000 kronor. Säga bara till så drar vi av beloppet på fakturan – du behöver alltså inte göra något administrativt arbete.

Kunden är alltid i fokus när vi utför ett dräneringsarbete. Är det en dränering som ska genomföras nära ett hus så är vi alltid varsamma och ser till att inte skada tomten i möjligaste mån. Visst kan tunga maskiner lämna en del spår efter sig, men det finns en hel del knep som gör att de gör mindre påverkan.

Dränering absolut nödvändigt för husets bästa

Dränering är en av de viktigaste åtgärderna vid ett husbygge. Om arbetet görs på ett felaktigt sätt så kommer detta innebära fuktproblem med tiden – på ett eller annat sätt. Är dränering korrekt genomförd så leds regnvatten och fukt från marken bort från husgrunden. Huset klarar sig därmed från fukt i grundstrukturen och får en längre livslängd. Ett ordentligt utfört dräneringsarbete gör dessutom att inomhusmiljön blir bättre.

Det är extra viktigt med ordentlig dränering i hus som ska byggas med källare. Det har hänt mer än en gång att källare har blivit översvämmat på grund av dålig dränering. Ett ihållande regn kan vara allt som behövs för att källaren ska svämma över. En professionellt utförd dränering är viktig för husets hållbarhet och vi hjälper dig gärna i samband med nybyggnationer av hus.

Även äldre hus måste dräneras

Även äldre hus behöver dräneras med jämna mellanrum. Vart tjugonde är ett bra intervall att förhålla sig till. Tror du att det är dags för dränering av ditt hus i Örebro? Det finns en del tydliga indikationer på att det kan vara dags. En unken doft i källaren kan vara ett tecken på att fukt har tagit sig in. Ett annat oroande tecken är färgsjok som börjar lossna från väggarna eller att det börjar synas färgfläckar.

Om du ser några tecken på fukt i grunden är det ingen idé att vänta. Kontakta oss så kan vi göra en grundlig undersökning av husgrunden med hjälp av moderna instrument som kan påvisa exakt vilka åtgärder som behöver vidtas. I samband med detta presenterar vi en lösning och ett kostnadsförslag.

Dränering Örebro – tips för en torrare källare

Känner du en unken lukt i din källare eller finns där till och mer fläckar av fukt eller mögel? Då är det troligen dags att dränera din källare. Här är några tips om hur du ska gå tillväga för att hålla källaren och huset torrare och friskare. 

För att vi ska kunna lägga ned ett dräneringsrör måste först hela grunden grävas upp, ned under plattans underkant. Därefter lägger vi dräneringsgrus längs markduken. När markduken väl är på plats kan vi isolera  och fuktskydda källarväggarna. När detta är klart återställer och marken med befintliga massor.
En annan detalj som också bör ses över är dagvattnet. Det är viktigt att se till att vattnet som rinner från hängrännorna inte leds in mot husets väggar eller grund. Det går bra att leda bort med ett rör som du hittar i byggvaruhandeln, Se till att vattnet rinner ut åtminstone ett par-tre meter från huset. 

Dränering av torpargrund – några saker att tänka på

När man dränerar en torpargrund är det viktigt att vara försiktig med tanke på att den ofta är gammal och känslig. En torpargrund är ofta mer instabil jämfört med en krypgrund, därför är det bra att dränera en eller maximalt två sidor av huset åt gången. Gräv igen varje sida när dräneringen är klar innan du börjar på nästa. I samband med detta arbete kan det vara bra att passa på att stabilisera grunden. Kontakta gärna oss om du har några frågor om dränering av källare och grund.

Välkommen att kontakta oss på Nätterlund Entreprenad – experten på dränering i Örebro

Dränering som ger ditt hus ett längre liv