Takläggare Örebro

Nätterlund Entreprenad – din takläggare i Örebro

När tänkte du senast på ditt tak? Det kanske är slitet och behöver ses över – låt oss hjälpa dig att ge ditt tak ett lyft. Nätterlund Entreprenad är en erfaren takläggare i Örebro som kan se till den viktigaste delen på ditt hus håller länge.

Ett riktigt bra tak skyddar mot väder och vind. Det ska vara hållbart och tåligt, men självklart också snyggt och estetiskt. Vi kan hjälpa dig med ett riktigt drömtak på ditt hus. Välkommen att kontakta oss redan idag så återkommer vi snarast med ett offertförslag.

Telefon: 0763-362028

E-post: [email protected]  

Vi arbetar med alla material

Örebro med närområde är vårt arbetsområde och vi har genom åren utfört en rad lyckade nyläggningar och reparationer – tegel, plåt och papp går lika bra. Vill du ha referenser från tidigare kunder så är det inga problem – nöjda kunder är alltid den bästa reklamen.

Vid sidan av takläggning så erbjuder vi ett brett utbud tjänster inom bygg och hantverk. Badrums- och köksrenoveringar, snickerier, målarjobb, dränering och markarbeten – vi är ett erfaret byggföretag som klarar det mesta. Vi kan även utföra nybyggen och husrenoveringar som totalentreprenad – vårt breda kontaktnät innebär att vi ordnar kompetens för el, VVS och andra viktiga områden.

takläggare örebro

Viktigt att inte negligera taket

Men här ska det handla om vårt arbete som takläggare i Örebro. Taket är en del av huset som lätt glöms bort – det finns ju liksom bara där. Men att inte ge taket den omtanke det behöver är ett misstag då det är husets viktigaste del. Med ett skadat tak är det alltid risk för att även resten av huset far illa. Kolla bara på ett övergivet hus som stått obebott en längre tid. När taket inte tas om hand så förstörs resten av huset av vädrets makter och fukt.

Så länge taket är i bra skick så klarar sig huset bra, men så fort det kommer in vatten och fukt så dröjer det inte länge förrän hela huset förfaller.

Viktigt att ta hand om mindre hål

Men det behöver självklart inte gå så långt, även mindre skador på ett tak kan ge problem. Ett litet hål i taket kan leda till rejäla skador väggar, innertak och isolering. Detta är anledningen till varför det är så viktigt att hålla hustaket i gott skick. Kontakta våra takläggare i Örebro så kan vi se till att ditt tak håller stilen.

När ett tak börjar bli slitet och i behov av ett lyft så är ofta frågan om det ska läggas om eller bara renoveras. En fråga som inte har några enkla svar – alla tak är unika och det finns inte två som är exakt lika.

Låt oss inspektera ditt tak

Låt oss komma ut och inspektera ditt tak så kan vi ta reda på om vi bara behöver byta ut vissa delar eller om hela taket bör läggas om.

Om du har ett gammal och slitet tegeltak. Då kan det vara tillräckligt att plocka ned och rengöra tegelpannorna för att sedan renovera läkt och tätskikt. Teglet går sedan att lägga på igen – men du kanske behöver ersätta några gamla pannor.

Ett plåttak slits också med åren

Ett gammalt plåttak som utsatts för naturens makter och börjat rosta kan behöva bytas ut helt. Men ibland kan det räcka med att byta ut enstaka plåtar eller bara måla om taket.

Ett slitet papptak bör man oftast byta ut, det kommer säkert att löna sig att byta upp till ett nytt ytskikt. Inte minst med tanke på att dagens papptak håller högre kvalitet än vad de gjorde förr.

Oavsett vilken typ av tak du behöver hjälp med så kan vi hjälpa dig – låt oss bli din kompetenta takläggare i Örebro.

Takläggare Örebro - så målar du ditt tak

Här kommer en kort guide – steg för steg – om hur du målar ditt tak. Följer du dessa råd ökar dina chanser till ett bra resultat.

Börjamed att skydda golvet. Täckplast som förankras med tejp fungerar oftast bra. Om taket är målat sedan tidigare bör du tvätta det mer målartvätt och passa även på att tvätta listerna. 

Nästa steg är att spackla taket. Skrapa bort lös färg och spackla sprickor och ojämnheter med ett kvalitativt spackel. Låt det torka och slipa ytan. Se även till att ytan är fri från damm. 

Tejpa längs väggar och taklister och börja grundmålningen. Detta är i första hand viktigt om taket inte är målat sedan tidigare, men det är aldrig fel att grundmåla ordentligt. 

Stryk ut färgen ordentligt med en roller

Dags att börja måla. Kanter och lister målar du lämpligen med en pensel och stryk ut färgen på taket med en roller. Måla taket utan pauser så att det ska blir riktigt jämnt. Stryk alltid i riktning från fönster och vidare inåt i rummet. Det är viktigt att du tar ordentligt med färg på rollern, annars finns risken att resultatet blir ojämnt

Tycker du att det känns slitsamt att måla taket? Det finns effektiva och smidiga sprutor som gör ett tidskrävande och svårt arbete enklare. Med sprutmålning kan du l ge ett tak ny glans på ett mycket enklare sätt.

Grundläggande är ändå att du använder bra material och kvalitetsfärg som är avsedd för ändamålet. Med dålig utrustning och färg som inte är avsedd för takmålning så kommer resultatet att bli sämre än du önskar.

Vi lägger tak som skyddar ditt hus i alla väder